Tot Slot
Blijf op de hoogte en volg Wouter
14 Januari 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland
Nou Nieuw Zeeland; wat vond je er van? Mijn antwoord zou dan zijn in twee stukken; het land Nieuw Zeeland en mijn belevenissen hier. Je hoeft hier niet te zijn geweest om te weten dat Nieuw Zeeland een mooi land is. De bergen, de valleien, de watervallen, de meren en de sterrenhemel maken het een land waarbij ‘mooi’ uit de VanDalen maar een lakse omschrijving is. Denk je aan Nieuw Zeeland dan denk je aan Kiwi’s ,lees de Europese bewoners niet de vogels, wat geheel onterecht is. Een Kiwi is niets meer dan een Engelsman dat zich ontdaan heeft van de Engelse formaliteit en zijn pink tijdens het theedrinken verlaagt heeft. Het is de ‘laidback’ Brit die claimt een nieuwe entiteit en volk te zijn dat het Nieuwe Zeeland karakter geeft, maar dat doen ze niet. Deze vorm van Engelsman zie je ook aan de andere kant van de plas in Australië en laten we niet vergeten dat het Noordelijke Amerika nog altijd overspoeld is met de informele Engelsman. Denk dan ook niet aan Kiwi’s, nog steeds de mensen niet de vogels, als je Nieuw Zeeland gaat bezoeken; denk aan de Maori. Het Maori volk zijn de enige cultuurdragers in dit land wat een bijzondere ervaring is om deze mensen te leren kennen. Ik zie mezelf hier niet wonen of werken zo lang ik nog de ambities heb die ik vandaag de dag nog altijd na leef. Nieuw Zeelandse jongeren vliegen dan ook snel de plas over wanneer de kans er is; voor het geld dan wel voor de kansen. En dan tot slot; probeer Auckland te ontwijken, het is een uitgestrekte pannenkoek zonder smaak. De stad mist persoonlijkheid en een gezicht waardoor Wellington terecht de titel ‘hoofdstad’ draagt.
Dan mijn avonturen hier. Ik heb mij al afgevraagd hoe mijn ervaring geweest zou zijn als ik niet de mensen ontmoet zou hebben die ik hier heb leren kennen. Natuurlijk is het te verwijten dat ik voornamelijk met Nederlanders om ging maar wat kan mij het verrekken, met hun had ik de grootste lol. Nieuw Zeeland is zeker een aanrader voor de jonge student. De helft van de mensen die je hier ontmoet komt uit het buitenland en daarnaast zijn de Nieuw Zeelanders een openhartig volk en zijn ze over het algemeen vriendelijk. Stagelopen lopen in het buitenland is voor mij een bijzondere ervaring geweest. Hoe verder van huis hoe intenser de ervaring. In de tijd dat ik hier zat zijn de maanden veranderd in weken en voelt het voor mij alsof ik maar voor een korte tijd weg was. Mooi was het zeker.
Voor de laatste maal groeten uit Nieuw Zeeland,
Wouter, Walter, Wooder, Wym
15 Januari 2013 - 19:02
Wilma :
Wouter wat hebben we genoten van al je verslagen, wij wensen je een goede terugreis toe ,en op naar je volgende doel Parijs
groetjes Frits en Wilma