Punt - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu Punt - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu

Punt

Blijf op de hoogte en volg Wouter

18 December 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Wellington ligt centraal gelegen als je het op de kaart van Nieuw Zeeland bekijkt. Mede daarom is het uiteindelijk de hoofdstad van het land geworden aan het begin van de 20e eeuw. Zaterdag ochtend vroeg pakte ik vroeg het vliegtuig naar het ´Welli´ om daar een weekend door te brengen. Opvallend is dat de meningen over de hoofdstad van Nieuw Zeeland verschillen. Ik heb mij er hoe dan ook vermaakt en met het fantastische weer was het eigenlijk wel het leukste plaatsje wat ik tot nog toe heb gezien hier. Wellington ligt in een baai, het centrum is geconcentreerd en klein wat je de twijfels soms geeft of je nou daadwerkelijk in een stad bevindt. Een soort Assen als je wilt maar dan vele malen beter uitgevoerd. De stad ligt in een kleine baai en wordt omringt door bergen bedekt met bossen. De baai kijkt niet uit op zee maar op de horizon zijn verdere bergketens te zien wat een sprookjesachtig scenario geeft. Het zonnige weer zorgt er wel voor dat mijn mening bijzonder positief is maar het was een heerlijk weekendje weg. Iets wat bekend staat als ‘Windy Wellington’ viel voor ons bijzonder veel mee. Wellington is verder thuis aan het neo-hippie volk, beter bekend als ‘hipsters’. De stad zit daarom ook vol met vintage winkeltjes waarbij Cuba Street het verzamelpunt is. Wellington heeft een mooie ligging, kent een mooie sfeer en waar Auckland te kort komt in ‘persoonlijkheid’ scoort Wellington meer dan voldoende.

Vrijdag rond ik mijn onderzoek af en zoals eerder aangekondigd ga ik er dan twee weken tussenuit om het zuider-eiland te verkennen en om het nieuwe jaar in te luiden. In de tussentijd ga ik geen updates plaatsen. Daarom alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar toegewenst. Ik zet binnenkort een punt achter mijn onderzoek, een week later doe ik dat met het jaar 2012 en over slechts vier weken zal ik met alle spijt een punt zetten achter het Nieuw Zeeland avontuur.

• 18 December 2012 - 08:48

Martin Van Erkel:

Aan alle mooie dingen komt een eind zeggen ze....maar eerst nog even genieten van een ander stukje Nieuw Zeeland! Heel veel plezier nog!

• 27 December 2012 - 19:42

Wilma Sijbenga:

Wouter wij genieten weer van je verhaal,bedankt voor de kerst kaart.
    Wij wensen jouw ook een heel gelukkig 2013 toe,en wij blijven je volgen hoor!!

• 04 Januari 2013 - 17:48

Tante (lievelings):

Deze ervaring heb je dan toch mooi in the pocket! Leuk alles van je te lezen en zo weten we wat je daar allemaal hebt gedaan. (Nou ja, wat je met ons wilde delen dan).
    We kijken ernaar uit je weer in het echie te zien.
    Al is het kort, voor je volgende avontuur naar Parijs.
    Wij zijn trots op je!!
    Oom en tante.