Kerst; Het sneeuwt golfballen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu Kerst; Het sneeuwt golfballen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu

Kerst; Het sneeuwt golfballen

Blijf op de hoogte en volg Wouter

03 December 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Door mijn haastige overgang naar Parijs heb ik mijn geplande verblijf hier in een Nieuw Zeeland moeten inkorten met minimaal twee weken. Het plannen van Parijs voelt onnatuurlijk aan maar ook daar moet ik vaart achter zetten. Ondertussen ben ik nu vijftien weken in het avontuur en nog steeds heb ik nog geen grip kunnen krijgen op de tijd. De lente is aangebroken eveneens als December wat gepaard gaat met Kerst. De kleuren van de iconische toren, The Skytower, zijn iedere maand anders en deze maand is het rood en groen in verband met de kerst. Afgelopen vrijdag heb ik nog een leuk kerstfeest gehad maar het hele kerstgevoel is hier ver te zoeken. Volgens mij snappen de mensen hier er zelf ook weinig van omdat de winkel etalages vol met nepsneeuw ligt en er continue Let it Snow op de radio gespeeld wordt. Een kerst zonder dat mijn oren minimaal één keer van mijn hoofd gevroren zijn is naar mijn mening een slechte kerst. Ik mis de Hollandse december maand; Het waardig strijden voor vet voedsel, een warme kop koffie en het oprechte warme welkom in je huis. Hier kennen ze het niet.

Afgelopen weekend niet veel ondernomen maar wel gegolfd wat voor mij een nieuwe ervaring was. Nieuwe ervaring als in zin van ik kan er geen reed van maar ik heb er wel van genoten. Dit was dan het geval van een driving range waar je golfballen in een open veld slaat. Of nou ja, dat is de bedoeling. Een op de tien ballen van mij gingen recht omhoog het dak in om vervolgens als dodelijke projectielen weer terug naar de aarde te storten. Ik sloeg zelfs een keer een bal diagonaal voor mijn gezicht langs. Mocht dat een primeur in de golfwereld zijn dan zou ik daar graag de credits voor krijgen. Hoe nieuw ik ook was, aan het einde van de rit had IK nog de golfclub in mijn handen, en dat konden we niet van iedereen zeggen.

Het tussentijdse stage dipje ben ik onderhand wel goed doorgekomen. Aan het begin van de week kom ik aan met vrijwel niets te doen voor het onderzoek op het werk maar nog geen 5 minuten later heb ik genoeg stof gevonden om mij non-stop bezig te houden. Ik ben in ieder geval nog dik tevreden met de gang van zaken. Nog drie weken onderzoek doen en dan moet het in grote lijnen klaar zijn. Daarna twee weken reizen om daarna het rapport in twee weken af te ronden. Qua tijd moet het allemaal net voldoende zijn. Voor de komende week jeuken de handen om iets te gaan ondernemen maar eerst heb ik nog een sinterklaas feestje om naar uit te kijken met de rest van de Nederlanders, en Belg, hier.

• 03 December 2012 - 10:58

Martin Van Erkel:

Behalve het "warme thuiskomen in december" mis je niks en wil ik graag met je ruilen.....fijne Sniklaas en Kerstmis gewenst!

• 03 December 2012 - 10:58

Martin Van Erkel:

• 03 December 2012 - 15:03

Richard:

Hey Wouter,

Wat gaat de tijd ontzettend snel zeg. Lees met veel plezier je verhalen, en ik moet zeggen dat golven had ik op zich wel bij willen zijn:-). Hier gaat alles zijn gangetje. Begint echt koud te worden, en de eerste natte sneeuwvlokken zijn een feit. Dus dat zal straks wel even weer wennen worden! Veel plezier met je twee weken reizen en met het vieren van sinterklaas en kerst.
    Groet Richard