POETS - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu POETS - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu

POETS

Blijf op de hoogte en volg Wouter

12 November 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Alweer diep in november en het is Week 12 in mijn studiereis. Afgelopen woensdag had ik behoorlijk te doen met een mid-stage dipje. Hetzelfde kantoor, dag-in dag-uit dezelfde routine en zonder ‘echt’ werk was ik er toch wel even klaar mee. Donderdag ging in contrast met woensdag buitengewoon productief en vrijdag, tja vrijdag, was er meer ge-ouwehoerd op kantoor dan dat er daadwerkelijk gewerkt werd. Ze zeggen dan wel POETS (po-ets) ook wel Pist-Off-Early-Tomorrow’s-Saturday. In andere woorden; uitkijken naar het weekend. Dit keer ging ik, met de groep Nederlanders en één Belg, naar Waitomo Caves om op rubber banden door de grotten te dobberen en naar een hemel van glow-wurms te kijken. De glow-wurms gebruiken hetzelfde principe als de Amsterdamse wallen om met opvallend licht potentiële slachtoffers binnen te halen. Na drie maanden verpoppen de wormen zich om later als vlieg zich voort te kunnen planten of om, ironisch genoeg, in een web van een soortgenoot te vliegen.

Zaterdag avond reden wij richting New-Plymouth waar de zon haar laatste uren licht wierp op het prachtige landschap langs de west-kust van het noorder-eiland. Nu heb ik wel vaker genoemd dat het hier ‘mooi’ of ‘adembenemend’ is , waarbij de laatste na even nadenken voor mij als astma patiënt helemaal niet zo positief is, maar dit landschap vind ik tot nog toe het mooiste wat ik hier gezien heb. De vele berg ketens en rotswanden afgewisseld met valleitjes en grenzend aan de zee maakte het landschap ongekend dynamisch. Na de mooie sight-seeing rit kwamen we aan in New-Plymouth waar we verbleven in ‘The Eco lounge’. Eco stond nimmer niet voor ecologisch nog voor economisch want in de receptie kregen we een letterlijk warm welkom, zo’n 30 graden, waar alle ramen beslagen waren door de hitte. Zondag was het weer te slecht om ook maar iets te zien van Mount Taranaki maar hebben we nog wel een bezoek gebracht aan het centrum waar een klein Frans-marktje was en genoeg levendigheid in het winkelcentrum.

Geen plannen voor aankomend weekend maar dat krijgt wel vorm namate we verder in de week komen.

Groeten,

Wouter

• 12 November 2012 - 18:44

Frits En Wilma:

Wat een fraaie foto's weer. We zouden graag even (bijvoorbeeld een maand of zo...) om het hoekje kijken. Hier is het mistig en een graad of zes, dus geniet nog maar even! Groeten van ons!