Face-First
Blijf op de hoogte en volg Wouter
29 Oktober 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
Ik heb al gesproken over hoe ik kijk naar andere culturen, voornamelijk chinezen, maar het is soms goed en vaak leerzaam om even afstand te doen en ons Nederlanders eens te bestuderen. Een gemiddelde Kiwi doet er namelijk niet lang over om te zien dat we buitenlands zijn en ze hebben het vaak aan het rechte eind dat we Nederlanders zijn. Herkende Nederlanders (HN’ers) grappen we nu dan wel maar toch is het leerzaam om te achterhalen waarom we zo snel door de mand vallen. Ik weet bijvoorbeeld nu al dat we (erg) luid zijn en je duidelijk niet meer dan 3 van ons bij elkaar wilt hebben maar ik zal die vraag wat vaker gaan stellen om een beter beeld te krijgen. Een kenmerk wat ik dit weekend ontdekte speelde zich in de kroeg van dit weekend af en het is de eigenschap om zo goedkoop mogelijk drank te verwerven tijdens het stappen. We zijn niet zo als Spanjaarden dat wij daadwerkelijk onze eigen drank meenemen maar meer van de massa’s inslaan of, in het geval van zaterdag, een verjaardag simuleren om een rondje bij de bardienst te forceren. Luidkeels werd er happy-birthday dwars door de live band gezongen en vormde er een lange rij voor de jarige om haar de 3 Hollandse zoenen te geven. Shotjes voor iedereen, de band wijde nog een nummer toe aan de jarige die voor één avond weer 21 was. Alles voor een gratis shotje van de bar, Worth it.
In een blog mag er altijd wat te zeuren zijn, vind ik, want niet alles loopt van het leien dakje . In Nederland ben ik een landloper, een zwerver, want ik sta als 'uitgeschreven'. Volledig volgens de procedure want ik ben langer dan 8 maanden in het buitenland. Toch gaat het DUO systeem er van uit dat is thuiswonend ben en stuurt, ironisch genoeg, een brief naar Auckland om mij op de hoogte te stellen dat mijn zorgtoeslag weer thuiswonend wordt. Gelukkig hebben we dit eerder gehad met de studiefinanciering en is het helemaal niet vervelend om er weer achteraan te zitten.
Dit weekend dan, hè-hè, staat er ‘slechts’ alleen een concert van Mumford & Sons op de planning. Halloween lijkt er jammer genoeg bij in te schieten omdat ik vandaag en morgen ’s nachts onderzoek doe.
Jullie Wouter
04 November 2012 - 14:13
Wilma:
Beste Wouter,
Bedankt voor je kaart,dit was een grote verrassing.
Wij weten zeker als geen ander hoe het is aan de andere kant van de wereld.
Wat maak je veel mee zowel met stage als heerlijk stappen.
We blijven graag op de hoogte, en fijn dat je in februari in Parijs kan beginnen.
Groetjes, Wilma (en Frits natuurlijk ook) -
05 November 2012 - 20:06
Frits En Wilma:
Hay Man,
Mooi verslag en schitterende foto's ook. Genieten ook hier van je avonturen:)