Raining with a slight chance of making sense
Blijf op de hoogte en volg Wouter
15 Oktober 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
Afgelopen weekend waren de weersverwachtingen slecht en de plannen waren daarom niet groots. Toch leer je weer iets nieuws over het weer in Nieuw Zeeland; Waar in Nederland bij een ‘’Kleine kans op een buitje in de middag’’ vrijwel betekend dat het non-stop gaat regenen voor de komende drie dagen is het in Nieuw Zeeland anders. Voor Auckland voorspelde ze het gehele weekend regen maar het waren slechts een paar kleine buitjes. Zondag gokte we dan maar ook op een dagje dierentuin, waar ik een ECHTE Kiwi (lees; vogel) heb gezien, waarna we tenslotte aan het einde van de dag toch met een rode gloed op de wangetjes in een kroeg aan de pier zaten. De pier verder is een bruisend stukje leven in de stad. Met een uitzicht over het water en de stad op de achtergrond kan je genieten van heerlijke vis en ijs in de vele restaurantjes.
Aankomend weekend is Labour weekend en dat geeft ons maandag, Labour-day, als een extra vrije dag. Niet werken op de dag van de Arbeid klinkt hetzelfde als je moeder ontwijken op moederdag en persoonlijk snap ik het idee ook niet helemaal. Hoe dan ook levert het een drie-daags weekend op en dat gaan we, vanzelfsprekend, optimaal benutten. Zaterdagochtend ben ik van plan om samen met de traditionele grote groep Nederlanders en een aanvullende delegatie Duitsers, om er een internationale ‘twist’ aan te geven, richting de top van het noorder-eiland te gaan bekend als Cape Reinga.
Dit weekend helaas geen bewijzend beeldmateriaal om mijn verhaal te ondersteunen maar dat ga ik volgende week helemaal goed maken. Wel een kiekje van mijn werkplek, niet schrikken van de leegte maar de foto is genomen om 6 uur ‘s ochtends wanneer ik in de nacht onderzoek deed. Een achterlijke actie die ik deze week, helaas, zal herhalen.
Groeten
15 Oktober 2012 - 11:05
Anoniempje:
ik kan me voorstellen dat je als nederlander de duitsers wilt denigreren, daarom zijn het degradatie duitsers of niet :) maar je hebt gelijk, zonder een delegatie duitsers is er geen internationale twist aan onze opkomende reis. xx -
15 Oktober 2012 - 11:21
Wouter Van Erkel:
Nou er uit gejaagd hoor, bedankt