Daar zit een luchtje aan
Blijf op de hoogte en volg Wouter
02 Oktober 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
Andere dagen als afgelopen Zaterdag en Zondag werden, wederom, beter benut. Ditmaal richting Rotorua ‘’The smelly city’’. Rotorua ligt midden in een actief geothermisch, of vulkanisch, gebied nabij Taupo. Het dankt zijn bijnaam door de zwavellucht dat er rond hangt die zijn uitweg weet te vinden via gijzers en hot water pools rondom de stad. Ondanks de geur waren de vele natuurlijke warmwaterbronnen fantastisch en zijn we met een grote groep interns wezen raften. Ook deden wij een uitstapje naar het thermische dorpje Whakarewarewatanga O Te Ope Taua A Wahiao. Degene die deze plek als geboorteplaats in hun paspoort vermeld hebben zullen er waarschijnlijk twee pagina’s voor nodig hebben. Hoe dan ook hebben wij daar een verse portie Maori (spreek uit als Mauri) cultuur opgenomen. Het dorpje gebruikt de thermische energie, vaak in vorm van stoom, om te koken of om te baden wat de energie rekening waarschijnlijk behoorlijk laag houdt. Het is erg bijzonder om een cultuur te leren kennen dat zo verschillend is tegenover de westerse die wij kennen. Onze ‘’Chief’’ maakte tijdens de tour verscheidene geroutineerde grappen met de meest amusement-loze stem, desondanks erg veel genoten van de tour. Het beste wat van dit weekend gekomen is de vriendschap met een groep Duitsers die ook in de Empire wonen waardoor het steeds gezelliger wordt.
Voorlopig nog geen grote plannen gebouwd voor het weekend maar het zal niet zo spectaculair worden als de afgelopen weekenden. Oh en goed nieuws van het schoolfront; Ik heb officieel een plek gekregen om vanaf Februari te gaan studeren in Parijs.
Groeten
06 Oktober 2012 - 16:45
Neline Van Erkel:
Super man, wat je allemaal doet daar! En ook super dat je af en toe een verslag
maakt, zodat wij ook een beetje op de hoogte blijven.
Groetjes, Oom en tante uit Langelo.