Norg, Amsterdam, Hong Kong, Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu Norg, Amsterdam, Hong Kong, Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wouter Erkel - WaarBenJij.nu

Norg, Amsterdam, Hong Kong, Auckland

Blijf op de hoogte en volg Wouter

26 Augustus 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Vrijdag vertrok mijn vlucht naar Hong Kong om half 10 waar ik ongeveer 6 uur zou moeten wachten op mijn aansluiting naar Auckland. Gijs en Teo hebben mij afgezet en in een vrij lange aftocht uitgewaaid. (Ze liepen fout en kwamen daarom nog een keer langs) Het vliegtuig stond aan het einde van pier F waar meerdere vluchten naar het Oosten vertrok. De Chinese schoonmaakploeg op schiphol maakte het China Town idee op pier F compleet en ik was praktisch al in China voordat ik ook maar vertrokken was. Gedurende de vlucht zat ik mee te kijken op de schermen boven de gangpaden waar een wereldkaartje te zien is waarmee iedereen de positie van de vlucht zou af moeten kunnen lezen. Het over-sized vliegtuig strekt op de schaal van de wereldkaart van Oslo tot Zuid-Spanje en vliegt dan een lijntje af richting eindbestemming. Het is redelijk triest dat een gemiddeld Risk-bord bij de Hollanders thuis er grafisch beter uit ziet dan het wereldkaartje van de KLM. Op Hong Kong volgde ik de hello-kitties langs de ziekte politie, douaniers, douaniers en nog meer douaniers. Tactisch wist ik de tourleiders met de vlaggetjes voor te blijven want die hadden zo’n 30 to 90 man achter zich aan lopen. Ondanks alle moeilijke toestanden stond ik 2 uur na aankomst alweer aan de gate en was de koffer alweer onderweg .

Ook de reis naar Auckland heb ik grotendeels geslapen en is verder ook soepel verlopen. In Auckland overal probleemloos langs en ik had al direct mijn airport pick-up gevonden. Randi (Indiër) haalde mij op maar we moesten eerst nog wachten op 2 andere personen die uiteindelijk niet zijn op komen dagen en dan gingen we alsnog richting Auckland centrum. Alhoewel Randi mij al gewaarschuwd had was ik toch wat verbaasd dat er echt alleen maar chinezen en japanners hier rondlopen en werken. Ik deel een appartement met twee Japanners; Jido (Gido) en Huka(Kees). Die vertrekken volgend weekend alweer want die zijn hier slechts voor een 2 week durende taalcursus. Ik heb uiteindelijk wat door de stad lopen dwalen om alvast een kleine verkenning te doen. Door de dorre boel en kale bomen doet Auckland nu echt winters aan. Verder zijn er erg veel heuvels in de stad en doet het op die manier wat denken aan San Fransisco. Met 10 uur tijdsverschil is de zon hier weer onder en ga ik naar bed. Morgen een citytour met het stagebureau en dinsdag heb ik daar nog een kennismaking (logisch). Dan kan ik volgende week beginnen met de stage.

• 26 Augustus 2012 - 13:35

Martin Van Erkel:

Met veel belangstelling je reisverslag gelezen: ga daar vooral mee door!! De kop is er af, maak er een leerzame, gezellige en vooral mooie stage van. Groetjes van je vader